KIJK TERUG: Rotterdam herdenkt slavernij en koloniale geschiedenis bij monument Lloydpier

Foto Nicky do Rosario

Foto Nicky do Rosario

OPEN Rotterdam en Rijnmond zenden op vrijdag 30 juni live uit tijdens de herdenking van het slavernijverleden. De regionale en lokale omroep bundelen de krachten voor een gezamenlijke thema-uitzending.

Kijk hier live de uitzending:

De uitzending bestaat uit een tafelgesprek in de studio en live verslag vanaf locatie. De studiopresentatie is in handen van Tahmina Akefi van Rijnmond en OPEN-presentator Sherill Samson. Zij ontvangen en interviewen Peggy Bouva en Gordon Sana. OPEN-verslaggever Sushmita Lageman doet verslag vanaf de locatie bij het Slavernijmonument in Rotterdam.

Op zaterdag 1 juli doet OPEN live verslag vanaf de KETI KOTI-vieringen op verschillende plekken in het centrum. Keti Koti staat voor het verbreken van de ketenen en symboliseert de bevrijding van de tot slaaf gemaakte Surinamers. Dit jaar herdenken we 150 jaar vrijheid. Hoewel wettelijk gezien de afschaffing tien jaar eerder plaatsvond, duurde het nog tien jaar voordat de tot slaaf gemaakten echt vrij konden bewegen.

Door de handen in elkaar te slaan, zetten Rijnmond en OPEN Rotterdam een traditie voort van het gezamenlijk produceren en uitzenden van een liveprogramma over de Slavernijherdenking.

Ook via Twitter houden we de herdenking live bij: