Kijk vanavond naar de première van de sportfilm ‘Loslaten’

Nu het Sport Film Festival Rotterdam helaas niet kan doorgaan, beleven drie nieuwe Rotterdamse sportfilms hun première bij OPEN Rotterdam. De eerste drie zondagen van de maand april staan daarom in het teken van deze films. De eerste film heet ‘Loslaten’ en gaat over hoe sport een uitlaatklep is voor de 56-jarige anesthesieverpleegkundige Alfred de Jong.
Als zorgverlener heeft hij niet alleen te maken met simpele ingrepen, maar wordt hij ook geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Hij verzorgt mensen in de operatiekamer en in de traumakamer. Het medische team staat dag en nacht klaar voor patiënten. Ze doen hun uiterste best, maar soms is een patiënt gewoon te ziek of in een te slechte toestand om er nog iets voor te kunnen doen. We horen hier in deze tijd veel over.

Veel zorgverleners praten erover om het los te kunnen laten. Voor Alfred is dat niet de enige oplossing. Sporten is voor hem het antwoord op alle emotionele dingen die hij meemaakt. Hij is fanatiek wedstrijdzeiler. Keihard trainen en zo hard mogelijk varen met zijn catamaran, hardlopen, fietsen, noem maar op. Doordat hij iets heel anders doet dan overdag – of ’s nachts kan hij de volgende dag weer goed voor de patiënten zorgen. Die combinatie is nodig en vindt hij prachtig.

De film wordt alleen op vandaag – zondag 5 april – vanaf 18.00 uur uitgezonden en wordt elk uur herhaald. Daarna reist de film door naar festivals over de wereld. Daarna pas – over ruim een jaar – komt de film online via het YouTube-kanaal van OPEN Rotterdam. 

Kijk de film vanaf 18.00 op televisie of klik hier voor de livestream.

Filmtrailer 'Loslaten' from On Air Media on Vimeo.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat