Kimberly geeft vrouwen van kleur extra power door kunstwerken te maken

Rotterdamse Kimberly Dias is trots op haar huidskleur en cultuur. In haar werk als fotograaf zet zij graag mensen met een kleurtje, in de spotlight. Helaas kunnen veel van haar fotoklussen door het coronavirus niet doorgaan, maar Kimberly is niet bij de pakken neer gaan zitten. Sinds vorig week is ze bezig met het schilderen van portretten.

Nu zij vanuit huis werkt, heeft zij haar woonkamer omgetoverd tot een atelier. Hier schildert Kimberly haar portretten, die z vindt op het internet of vanuit haar eigen omgeving. Het doel van haar werken is om de stereotypering rondom vrouwen van kleur te laten verdwijnen. “Vaak worden gekleurde vrouwen geassocieerd met luid en agressief zijn en dat wil ik wegwerken”, zegt Kimberly. Ze is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie en was in haar studententijd al bezig met de gekleurde cultuur.

Haar schilderijen maakt zij gezichtsloos. Onbewust is dit haar handtekening als artiest geworden. Bij het terugzien van een schilderij dat zij jaren eerder maakte, kwam het nostalgische gevoel en besef naar boven dat de gezichtsloze schilderijen echt haar eigen stijl is. Er zit geen geheim achter waarom zij haar portretten gezichtsloos schildert. “Het verven van gezichten is niet mijn beste beste kwaliteit”, geeft ze lachend toe. Het abstracte aan de kunstwerken vindt zij juist wel wat hebben en zet zij dit door.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat