Kind van Zuid viert komend weekend openingsfeest

Kindontwikkelingscentrum Kind van Zuid viert zaterdag 28 januari de heropening. Dit centrum is vorig jaar overgenomen door ouders toen de voormalige organisatie failliet ging.  Een overgang die veel voeten in de aarde had.

“We hebben een roerige tijd achter de rug. Om een beeld te geven: vorig jaar zat mijn zoontje Nordin bij kinderopvang Max. Die kwam in mei met een verrassend bericht dat ze failliet zouden gaan. Als ouder betekent dat heel veel stress: waar kan mijn kind terecht?” blikt Fatima el Jabili terug op de overname.

Nadat bekend werd dat kinderopvang Max failliet ging waren er meerdere gegadigden om de boel over te nemen. Uiteindelijk was er een ouderinitiatief van ouders die hun kind al op de opvang hadden: zij wilden hun opvang behouden en zette zich daarvoor in. “Er wordt altijd veel beloofd bij zo’n overname, maar wat brengen de partijen ook daadwerkelijk in praktijk?”, vroeg Fatima zich toen af. “Vanaf moment één bleek het ouderinitiatief zich te houden aan hun woord. Gelijk zijn ze aan de slag gegaan met verbouwen. Het team kreeg weer energie en voor mijn kind was er niet zo gek veel veranderd. Dat is wat je uiteindelijk wilt als ouder.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat