Kind010 moet een website worden voor en door Rotterdamse kinderen

De gemeente Rotterdam en groep 7 van basisschool de Clipper hebben de handen ineen geslagen en lanceerden vrijdag 9 juli een website speciaal voor en door kinderen. Kind010 moet een platform worden waarop kinderen informatie kunnen vinden over kinderen in een vergelijkbare situatie.

Volgens de organisatoren van het GEWELD(dad)IG Film festival is de informatievoorziening voor kinderen online nog steeds karig. De informatie die er is voor kinderen, spreek niet meteen kinderen aan. En daar moest verandering in komen volgens hen. De Gemeente en de kinderen van groep 7 hebben daarom het kinderportaal,  Kind010, gelanceerd. ‘De kinderen hebben meegedacht over het ontwerp, hebben een logo gekozen, maar nog belangrijker, ze bedachten de categorieën die er op de site zeker moeten komen om gezond, gelukkig en veilig op te groeien in Rotterdam.’

Voor en door kinderen
Nadat vrijdagmiddag www.kind010.nl gelanceerd werd, werd er een oproep gedaan om ook andere Rotterdamse kinderen te betrekken bij het platform. Op deze manier wordt het daadwerkelijk een website voor en door Rotterdamse kinderen.