Kinderen en ouders uit Lombardijen leren gebarentaal

De kinderen van de Paus Joannesschool liepen geregeld langs de Auris Dr. m. Polanoschool. Dit is een school voor doven en slechthorende kinderen. Ze vonden het jammer dat ze nooit contact hadden met deze kinderen en besloten daar iets mee te doen. Er werden workshops georganiseerd waar de leerlingen gebarentaal konden leren.

Initiatiefneemster Yarah liep geregeld langs de Auris Dr. m. Polanoschool en ze wilde de kinderen graag beter leren kennen: “Ik loop hier vaak langs, omdat we hier ook gym hebben. Ik wilde gewoon graag contact maken maken kinderen die doof zijn. Het leek me ook leuk om gebarentaal te leren, omdat een kennis van mij ook doof is. Ik begreep hem niet heel erg goed. Ik moest aan zijn moeder vragen om dingen aan hem te vragen. Nu kan ik dat ook een beetje zelf”. Ze ging met het idee naar haar moeder en die nam contact op met de school. De school was direct enthousiast. De vier workshops zijn een groot succes. De kinderen vinden gebarentaal lastig, maar ze hebben toch al een aantal gebaren geleerd.

De leerlingen van de Auris Dr. m. Polanoschool zijn ook enthousiast: “Normaal weten mensen er niks over. Nu zijn er ook echt mensen die er iets over geleerd hebben. Dat is zo ontzettend leuk!”. Ook de teamleider van de Auris Dr. m. Polanoschool, Karin van Vianen, is enthousiast: “Dove mensen zijn altijd heel blij als mensen moeite voor hen willen doen. Het helpt al als ze weten dat ze iemand moeten aankijken tijdens het praten of hoe ze de aandacht moeten trekken. Dat zijn basis dingen die ze nu geleerd hebben dus dat is heel mooi”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat