Kinderen koken zelf door gratis workshop Oude Westen

In Huis van de Wijk De Nieuwe Gaffel in het Oude Westen kunnen kinderen gratis ingrediënten ophalen voor een online kookworkshop. De lessen zijn te volgen op Youtube, en kinderen kunnen deze volgen op een moment dat het hen uitkomt.

Normaal heeft De Nieuwe Gaffel elke woensdag ‘kinderdag’, hier krijgen de kinderen onder andere tekenlessen. Omdat deze niet door kunnen gaan en om de kinderen toch nog een creatief programma te bieden is het idee ontstaan een kookworkshop aan te bieden.

De workshop wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam in samenwerking met De Kokkerie. De kinderen kunnen zich gratis opgegeven bij het Huis van de Wijk. “Het was eerst even afwachten of er mensen zouden reageren”, vertelt initiatiefnemer Wouter van den Berg. “Maar de volgende dag stonden er al allemaal kinderen op de stoep om zich in te schrijven.” De lessen worden gegeven door Yuri Verbeek, chefkok bij De Kokkerie in Delft. Hij heeft ook alle ingrediënten gesponsord, zodat de workshop voor de kinderen helemaal gratis is. Veel ouders in de wijk hebben weinig te besteden, dus op deze manier kan iedereen meedoen aan de workshop.

De kinderen reageren enthousiast op de workshop. “Ik wil graag beter leren koken, want ik ben al wel goed in bakken”, vertelt één van de deelnemers. Andere deelnemers hebben nog helemaal geen ervaring met koken, en willen dit graag leren.

De workshop bestaat vooralsnog uit drie lessen, deze zijn hier te zien. Benieuwd naar de workshop? Kijk dan nu ons item.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat