Kinderen OBS De Akkers in Vreewijk maken kennis met dagprogramma van NPRZ

Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) organiseert samen met OBS De Akkers een dagprogramma genaamd Sport en Cultuur Club Vreewijk. Dit initiatief vindt vier uur per week plaats. Op woensdag 5 februari koekeloeren de kinderen tijdens de workshops dans, techniek en basketbal waar hun interesses liggen.

NPRZ legt de nadruk op scholen, bewoners en veiligheid in Rotterdam-Zuid. Eind 2010 adviseerde de toenmalige minister voor Wonen, Wijken en Integratie, Eberhard van der Laan, om extra uren te besteden aan sport en cultuur op scholen, omdat er nauwelijks verenigingen zijn in de buurt.

Schoolkinderen van OBS De Akkers krijgen dus voortaan wekelijks sport, cultuur en onderwijsondersteuning. In een grote groep begeleidt een brassband de kinderen richting Huis van de Wijk Irene, waar het programma zich plaatst vindt.

Vreewijk is de derde locatie waar de Sport en Cultuur club wordt uitgerold. Hillevliet en Feijenoord zijn al voorzien van deze sportactiviteiten. Volgens Anton van den Beukel, manager Welzijn Humanitas, zijn de kinderen en ouders enthousiast over het initiatief in Hillevliet en Feijenoord. “Ik denk dat de ouders en leerlingen van De Akkers het ook leuk vinden”, vertelt Van den Beukel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat