Kinderen ontwikkelen hun creatieve kant bij Drums in de Wijk in Feijenoord

Theatermaker Barbara Willemsen wil tijdens de vakanties jongeren in contact brengen met hun creatieve kant en is daarom met Drums in de Wijk begonnen. Een initiatief waarbij kinderen zichzelf kunnen ontplooien en geprikkeld kunnen worden door middel van verschillende vormen van theater, dans en kunst. De reeks aan workshops begon afgelopen week in het Huis van de Wijk, de Dam, in Rotterdam-Feijenoord.

“Het duurde tot het laatste moment, maar uiteindelijk heb ik al het geld op kunnen halen”, aldus een goedlachse Barbara Willemsen wanneer ze vertelt over crowdfundactie die vooraf ging aan Drums in de Wijk. Om het project te kunnen bekostigen was immers geld nodig voor onder andere de zalen en repetitieruimtes. Op deze dag fungeert het Huis van de Wijk De Dam in Feijenoord als repetitieruimte, alleen het werven van kids kan nog best lastig zijn: “Soms regel ik dat zelf maar soms ook niet, en kinderen zijn natuurlijk ook op vakantie dus soms is het wat moeilijker”, aldus Barbara.

Toch gaan vier kids vol goede moed van start met het repeteren van een dans, terwijl ze daarvoor uitspreken wat ze graag nog meer zouden willen leren. Daarbij zijn er ook gastdocenten die de kinderen ondersteunen. Zo ook Richailine Elisa, die in het dagelijks leven actrice is en op dat vlak de kinderen ondersteund: “Het is een geweldig project wat juist goed is om in de wijken uit te voeren. Vooral voor kinderen die niet op vakantie kunnen, hebben ze op deze manier toch nog wat te doen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter