Kinderen uit Delfshaven maken kennis met ansichtkaarten

Vanaf 24 juli is de expositie Groeten uit Delfshaven te bekijken in de Voor- en Achterhaven te Delfshaven. De tentoonstelling zou eigenlijk tot 9 augustus duren, maar wegens het grote succes is deze verlengd tot 1 oktober.
Op de expositie zijn zelfgemaakte ansichtkaarten met postzegels van kinderen te zien. Kinderen van 3 tot en met 14 jaar hebben ze gemaakt in etsen en lino’s voor hun familie. “In eerste instantie was het de bedoeling dat er een film werd gemaakt voor Delfshaven400”, vertelt organisator Caroline Dijk. “Die kon echter niet doorgaan door corona”. De kinderen van Kinderatelier PUNT 5 hadden onder leiding van Marion Rutte zelf postzegels ontworpen voor een fictief land.

“Toen ons werd gevraagd of wij niet iets samen met hen konden doen, dachten we meteen aan ansichtkaarten”, legt Caroline uit. Ze voegt hieraan toe dat kinderen tegenwoordig nooit meer kaarten versturen of een brief schrijven. “Dit staat in contrast met alle digitale schermen in de binnenstad.” Caroline vindt dat dit project erg belangrijk is, omdat het de huidige inwoners van Delfshaven laat zien. “Mensen die nu in het gebied wonen krijgen voor het eerst een gezicht in Historisch Delfshaven.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat