Kinderen uit Hillesluis presenteren zelfgemaakte schilderijen

Een groep jongeren uit Hillesluis heeft samen met kunstenaar Mart Bechtold van SKVR schilderlessen gegeven aan zo’n twintig kinderen uit de buurt. Dat leidde tot echte schilderijen die nu hangen op het Pantserklosplein. Internationaal zaalvoetballer Jamal Elghannouti is de drijvende kracht achter de jongeren van het Dream Team.

“Zij komen uit de wijk en weten die kinderen als geen ander te bereiken. Door de kinderen te coachen en bij te staan is het ons gelukt om ze hier constant bij de kunstworkshops aanwezig te laten zijn. Het is een gouden combinatie geweest om sport, kunst en cultuur aan elkaar te koppelen”, stelt Jamal. Zelf komt hij ook uit Hillesluis en heeft hij destijds ook baat gehad bij de organisaties die actief kansen bieden aan de jongeren in de wijk.

Zo hoopt hij nu weer iets te betekenen voor de jeugd van nu. Dream Team-lid Oussama Ebraymi beaamt dat dat het geval is. “Toen ik de leeftijd had van de kinderen had ik gelukkig alles: buurthuizen en elke dag waren er voetbaltoernooien. De kinderen kunnen nu nergens meer heen. Wij vinden het belangrijk voor hun ontwikkeling. Daarnaast zullen zij als ze ouder worden net zoals wij denken: ik wil iets terug doen voor de kinderen”, betoogt hij. De schilderijen zijn te bezichtigen aan het Pantserklosplein bij de Klosstraat.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat