Kinderen van basisschool Bergkristal krijgen boeken cadeau

Tijdens de Kinderboekenweek kon men boeken kopen om cadeau te geven. Bij een boekhandel in Hillegersberg zijn er tientallen boeken gekocht die woensdag zijn gegeven aan de basisschool Bergkristal.

“Wij overhandigen Kruistocht in Spijkerbroek aan de leerlingen. Het zijn er meer dan vijftig. Dat zijn er best veel”, stelt Fons Plukker van een boekhandel in Hillegersberg. “Ik vind het belangrijk om boeken onder de kinderen te brengen. Boeken moeten eigenlijk voor ieder kind beschikbaar zijn. Daarom vind ik deze actie zo belangrijk”, legt Fons uit. De afgelopen kinderboekenweek kon men voor 2,50 euro een boek doneren aan een van de kinderen.

“Wij zijn er erg blij mee en hopen dat de kinderen enthousiast worden van het boek. Onze kinderen kunnen vaak niet zelf een boek kopen”, stelt leerkracht Marieke Bakker. “We beginnen eerst met de kinderen die zelf in de klas kunnen lezen. Misschien leest de leerkracht het uiteindelijk ook wel voor en hopelijk nemen ze het dan mee naar huis en gaan ze zelf lezen.” Bij het uitdelen van de boeken reageren de kinderen enthousiast: “Oh wow dik”, stelt een van de kinderen doelend op de ruim 365 pagina die het boek telt. “Ik weet wel dat het een spannend en leuk boek is. Dus ik denk dat ik hem wel mee naar huis neem om het ook gewoon thuis te lezen”, besluit een van de kinderen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter