Kinderen voor één dag de baas bij multinationals

Rotterdamse kinderen kregen tijdens ‘Baas van Morgen’ de kans om voor één dag de positie over te nemen van verschillende CEO’s, directeuren en hoofdredacteuren van succesvolle bedrijven.

‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC. Met dit project ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. JINC en alle deelnemende bedrijven willen laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is.

In heel het land namen zo’n 200 kinderen deel aan dit project. Onder anderen Jet Bussemaker (Minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Joris van Dijk (Madurodam), Mark Grimberg (Capgemini) Jaap Wassink (Coca-Cola), José Brenninkmeijer (ManpowerGroup), Marten Booisma (AkzoNobel) en Hans de Jong (Philips) stelden voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge ‘Baas van Morgen’. In Rotterdam konden deelnemende kinderen voor één dag de baas zijn op Rotterdam The Hague Airport.

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Kinderen met dezelfde talenten schoppen het structureel minder ver als hun ouders lager opgeleid zijn, in een slechtere wijk wonen of minder verdienen. Daniël Roos, directeur JINC: “Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren honderd kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.’’

Foto: ANP

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat