Kinderen werken zich in het zweet tijdens een triathlon in Zevenkamp

Het WK Triathlon is van 14 tot en met 17 september in Rotterdam. In aanloop naar dit kampioenschap is er in Zevenkamp een triathlon voor kinderen georganiseerd. Kinderen van 8 t/m 15 jaar werken zich in Zevenkamp in het zweet met 100 meter zwemmen, 3 kilometer fietsen en 800 meter hardlopen.

Grand Final van de ITU World Triathlon is een groot evenement waar sporters van over de hele wereld op af komen. De atleten fietsen door de stad en lopen hard vlakbij de Westerkade. Het zwemonderdeel zal plaats vinden in de Rijnhaven.

Berteke de Jong zegt: “In aanloop naar het WK Triathlon willen we kinderen ook heel graag kennis laten maken met de sport. Dat doen we door clinics op scholen te geven. En in het verlengde van de clinics bieden we kleine wedstrijdjes aan waar de kinderen het in het echt ook een keertje kunnen uitproberen.”

Het zwemmen voor kinderen vond plaats in de Zevenkampse Ring: “Dat vinden wij belangrijk als organisatie zijnde dat kinderen enthousiast gemaakt worden voor sport. Het is gezond en vooral ook leuk.” vertelt Lucienne van der Graaf van het recreatiecentrum.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat