Kinderkledingbank genomineerd voor armoedebestrijdingsprijs

Stel je bent moeder van zes kinderen. En terwijl je, je eigen kinderen naar school brengt zie je dat andere kinderen in t-shirts of zonder sokken over het schoolplein lopen. Hun ouders hebben geen geld om winterkleding te kopen. Dat is armoede in IJsselmonde. Ief Lakker wil niet weg kijken maar iets doen en richtte daarom KIDS op.

‘Kleren In De School’ is de naam achter de afkorting KIDS. In een bijgebouw van basisschool ‘Het Open Venster’ aan de Catullusweg beheerd ze haar kinder-kledingbank. Mensen kunnen kinderkleding die ze niet meer gebruiken hier afleveren of in een van de kliko’s gooien die op een aantal basisscholen verspreid zijn. Kleding wordt vervolgens gesorteerd en danwel verkocht in een winkeltje tegen hele lage prijzen, via een kinderkleding-pakket of via de ‘kleding-kar’. Hiermee loopt ze deelnemende scholen af om daar kleding uit te delen.

KIDS is ook genomineerd voor de ‘Tieneke van Halprijs’. Een initiatief van de gezamelijke PvdA-, en GroenLinks-fractie in het gebied IJsselmonde om het beste initiatief op het gebied van armoedebestrijding te belonen. Met het winnen van de prijs is een bedrag van €500.- gemoeid.