Kindermuziekweek bestaat 10 jaar

De Kindermuziekweek bestaat 10 jaar. Tijdens deze jubileumeditie, van 6 t/m 15 april, wordt de Doelen in Rotterdam weer omgetoverd tot een waar muziekparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders.

Tien dagen lang klinkt er live muziek uit alle hoeken, zalen en gaten van het gebouw tijdens familievoorstellingen, workshops en creatieve activiteiten in de foyers. Ook zijn er schoolconcerten en muziekworkshops voor kinderen van de BSO.

Ook de echte kleintjes kun je meenemen naar de kindermuziekweek. Zo kun je bijvoorbeeld naar ‘BB’; een concert speciaal bedoeld voor kinderen van 6-18 maanden. Twee dansers, een cellist en een altviolist lopen rond, rollen, glijden, springen en omringen het jonge publiek met klanken. Ter plekke ontstaat een ontroerende, unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en peuters.

Kleuters kunnen bijvoorbeeld op avontuur met Peer Gynt (4+), een energiek en ritmisch feestje met prachtige muziek, een eigenwijze acteur en bijzondere film- en tekenbeelden. Of deelnemen aan een workshop Scrapband nieuwe stijl (6+) waarbij ze los kunnen op ongebruikelijke muziekinstrumenten zoals potten en pannen.

De Samenspeeldag (6-12) is dé kans voor kinderen om zelf in de Doelen te spelen. In een dag oefenen ze een echt muziekstuk, waarbij musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en docenten van SKVR Muziek helpen bij het instuderen.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter