Kino heeft zeldzame techniek in handen voor de beste filmkwaliteit

Kino heeft als tweede bioscoop in de Benelux een 70mm-filmprojector in handen. Na een wereldwijde zoektocht vond de bioscoop zo’n projector in Geldrop. Grote regisseurs en filmliefhebbers zweren bij de 70mm-filmprojector, waarmee films in de allerhoogste kwaliteit kunnen worden afgespeeld.
Voor Kino is het een droom die uitkomt om films te kunnen vertonen op 70mm, zegt Frank Groot van de bioscoop. “Er zit zoveel kwaliteit en details in de opnames van films en eigenlijk kun je dat alleen met een 70mm-film goed in beeld brengen.”

Heel praktisch is het niet. De filmrollen zijn groot en duur. Zo kost het 30.000 euro per keer om een filmrol te maken. “We hebben onze verzekeraar gebeld, maar die wisten ook niet wat ze ermee aan moesten.”

Kino heeft overal gezocht naar de filmprojecter, maar vond die uiteindelijk redelijk dicht bij huis. In Geldrop bleek de projector bij een verzamelaar in huis te staan. “Daar zijn we eigenlijk op audiëntie gegaan.” De eigenaar heeft de projector aan Kino overgedragen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat