Klanten afgebrand café Bonaparte halen binnen 17 uur bijna 5000 euro op via crowdfunding

Vaste bezoeker Anton de Bruin start een crowdfunding voor de eigenaar van café Bonaparte. Donderdagmiddag werd de gay- en dragbar aan de Nieuwe Binnenweg beschadigd door een grote brand na kortsluiting in het afzuigingssysteem. Eigenaar Richard kwam met de schrik vrij, maar zijn café is binnen voor een groot deel verwoest. Rotterdammers kunnen helpen door via ‘go fund me’ te doneren.

Eigenaar Richard Opsteegh woont zelf ook boven de zaak en werd uit bed gehaald door zijn buren toen de brand ontstond. Hij is ontroerd door de actie: “Ik krijg zo veel berichtjes en telefoontjes binnen. Ik kan het niet allemaal bijhouden. Het is zo fijn dat iedereen me steunt.” Wat de exacte schade is binnen het café is nog niet helemaal duidelijk, Richard maakte vrijdagmiddag een rondje in de zaak om te kijken. Betrokken Rotterdammers beginnen donderdagavond alvast met het inzamelen van geld. In de beschrijving van de actie geeft Anton de Bruin aan dat hij graag wil dat ‘ons huiskamertje weer opnieuw ingericht en opgebouwd kan worden’. Het doelbedrag van de crowdfundingsactie is 5.000 euro. Een deel daarvan is al binnen. De teller staat inmiddels op 4.325 euro die door ruim 100 personen.

De brand zorgde voor de nodige schrik op de Nieuwe Binnenweg; er moesten vijf brandweerwagens uitrukken en een deel van de weg werd afgezet. De woningen boven café Bonaparte werden ontruimd. De oorzaak was kortsluiting in de afzuigingsinstallatie. Het team van het café geeft op Facebook aan aangeslagen, maar allemaal gezond te zijn. Ondanks dat de schade groot is, laten ze zich niet uit het veld slaan: ‘Wij weten op dit moment nog niet precies hoe onze toekomst eruit gaat zien, maar dat we terug gaan komen is zeker!!!!’