Kleine helden in Kralingen

Begin dit jaar is het eerste Kleine Helden Huis van de wereld officieel geopend in Rotterdam. In deze bijzondere instelling in Kralingen, leren ouders om te gaan  met hun kindjes die te vroeg zijn geboren. De professionals hier willen ervoor zorgen dat gezinnen na een bewogen periode in het ziekenhuis in een rustige omgeving nazorg kunnen krijgen.

Het Kleine Helden Huis biedt de benodigde zorg onder één dak. Dit in een rustige, veilige en niet klinische omgeving. Het is ingericht als een knusse huiskamerconcept en dat is uniek in Nederland.

Het initiatief is bedacht door Angelique Haringsma, kinderarts neonatoloog, en Hiltje Keuchenius-Heyman, gezinscoach. Voor de zorg betekent dit dat kinderen, die te vroeg ter wereld zijn gekomen of een nare bevalling hebben meegemaakt, voor nazorg naar het Kleine Helden Huis worden doorverwezen. “Betalen hoeft niet, dit is de standaard zorg die wordt geleverd, alleen op een andere locatie”, zegt Angelique. Een aantal medici en paramedici van Franciscus Gasthuis & Vlietland, bijvoorbeeld een kinderarts, fysiotherapeut of logopedist, houden hier spreekuren en helpen de ouders bij de ontwikkeling van hun kind.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter