Klik en posten die handel; dat is het leven van een influencer

Een mooi fotootje hier en een mooi fotootje daar. Gratis producten krijgen van bedrijven en dat promoten op sociale media klinkt als een makkelijke baan. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de jongeren influencer wil worden. Nikki Tutorials en Anna Nooshin zijn bijvoorbeeld bekende Nederlanders vanwege hun ‘invloed’.

Voor de OPEN Vraag gaan wij naar Kralingse Zoom om te weten hoe studenten influencers zien. De studenten zijn niet onder de indruk om te beginnen als influencer. Een reiziger van de RET, zegt niet eens te weten wat een influencer zijn inhoudt. “Ik ben jaren geleden gestopt met het internetgebruik, want ik zag om mij heen dat dit het leven van mensen overnam en zo wil ik niet leven”, zegt ze.

Een studente van de Hogeschool Rotterdam zou niet aan het influencen beginnen. “Je verdient er op zich wel geld mee, maar je bent mensen aan het beïnvloeden om iets te doen wat ze waarschijnlijk zelf nooit doen. Dus zij nemen eigenlijk de autonomie van iemand weg”, zegt de studente

Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, gaf zijn mening over het beroep ‘Influencer’, nadat hij de uitkomst van het onderzoek had gelezen. Hij plaatste op zijn Instagram verhaal dat influencen een nep beroep is. “Nou geloof mij dat wil je niet”, schreef hij. ‘Wij moeten allemaal blij zijn met onze “normale” baan of studie.’, zo schrijft de anti-influencer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat