Klimaatakkoord en klimaatdebatten voor Rotterdammers

De gemeente Rotterdam wil, samen met honderd bedrijven en maatschappelijke instellingen, nog voor het einde van het jaar een klimaatakkoord sluiten om de CO2-uitstoot terug te dringen. Ook bewoners kunnen meedenken.
Afgelopen vrijdag, 10 mei is de Rotterdamse Klimaat Alliantie officieel begonnen. Bewoners, gemeente en bedrijven schuiven aan zogenoemde klimaattafels aan om concrete plannen te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om plannen om op grote schaal schone waterstof te produceren in de haven of om het stimuleren van elektrische deelauto’s in de stad.

Er zijn vijf klimaattafels: schone energie, mobiliteit, haven en industrie, consumptie en gebouwde omgeving. Vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven en organisaties voeren aan deze tafels gesprekken onder leiding van een onafhankelijk voorzitter.

Rotterdammers kunnen meepraten en hun ideeën en mening delen via de website Energieswitch. Hier kun je ook de voortgang van het klimaatakkoord volgen. Daarnaast organiseert de gemeente klimaatdebatten waar Rotterdammers hun ideeën en wensen kunnen inbrengen. Ook komen er bijeenkomsten voor MKB’ers, kleine beginnende bedrijven (start-ups) en scholieren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat