Knuffelmarathon tegen racisme en discriminatie

Het is vandaag de internationale dag tegen racisme en discriminatie, en in het kader daarvan is er vandaag voor de Markthal een knuffelmarathon georganiseerd. Door Rotterdammers, voor Rotterdammers, met verschillende achtergronden en idealen om zodoende de verbinding te zoeken in diversiteit…

De marathon is een initiatief van Het Gelukshuis, en Lea en Jeanmile besloten om zelf eigenhandig mee te helpen met het uitdelen van knuffels: “Als je knuffelt komen er stoffen vrij waarmee je een echte verbintenis voelt, en dat is dan ook het doel hiervan. De verbinding zoeken tussen verschillende Rotterdammers.”, aldus Jeanmile.

Zijn ‘knuffelcollega’ Lea ondersteunt deze mening: “Er is steeds meer polarisatie, en juist dan moeten we zij aan zij staan en niet tegenover elkaar. Met zo’n actie als deze willen we die boodschap uitdragen.”

En hoewel niet elke voorbijganger erop zit te wachten, is er zelfs een enkeling die besluit om zelf mee te doen: “Mijn schoonzoon moest hier verderop even zijn, dus ik dacht laat ik even gezellig meedoen. Je kan er mensen zoveel plezier mee doen, want je weet lang niet met welke zorgen mensen rondlopen.”, aldus één van de voorbijgangers die zelf knuffels uitdeelde.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat