Koffietent CROOS; een tweede huiskamer voor Crooswijkers

Als je een lekker bakkie wil drinken, kun je dat op veel plekken doen in Rotterdam. Behalve in Crooswijk, daar was nog wel ruimte voor een koffietentje. Woningcorporatie Woonstad wilde er een openen en toen bedachten drie dames uit de wijk zich geen moment. Linda, Iris en Janneke willen met CROOS de woonkamer van de buurt zijn.

Drie ondernemende vrouwen die de handen in een slaan, blijkt een succes. Zo’n tien maanden runnen ze CROOS nu. “De wens om iets voor mezelf te beginnen, was er eigenlijk altijd al. Iedereen riep om koffie en toen bedacht ik me dat dit het moment was. In mijn eigen wijk iets op zetten vind ik leuker dan anoniem in de horeca werken op een groot marktplein bijvoorbeeld. Dan is dit wel wat ik leuk vind. Die binding met mensen”, vertelt Linda Wubben

En die binding is er. Bij bekende gezichten weten de dames soms eerst de koffievoorkeur en dan pas de bijbehorende naam van de klant. “De mevrouw die altijd latte machiatto bestelt, heeft bijvoorbeeld net een baby en een dochtertje van, ik geloof, drie. Soms kletsen we even bij”, vertelt eigenaar Linda tevreden. “Ik ga fluitend naar mijn werk. Kan ook gewoon lopen natuurlijk. Ik woon om de hoek”, stelt ze tevreden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat