Koffiezaak Nika definitief dicht

Het koffietentje Nika was zestien jaar een hotspot voor koffieliefhebbers in het Oude Noorden. Uitbater van het eerste uur Nihat Kaya viel regelmatig in de prijzen met zijn uitstekende koffie. Bijna twee jaar geleden besloot hij te stoppen met Nika. Sindsdien ging het steeds minder goed met de zaak.

“Het doet echt pijn om dit te zien. Dit was toch zestien jaar mijn kindje. Iedereen kwam hier, van jong tot oud en het was ontzettend multicultureel.” De ondernemers die het van Nihat overnamen, voerden veranderingen door die niet goed vielen bij de vaste klanten. Zo werd er geen wijn en bier meer geschonken. “Dat is ontzettend jammer, dat was toch waarvoor mensen ook hiernaartoe kwamen.”

Nihat Kaya heeft enige tijd in Turkije gewoond en is nu weer terug in het Oude Noorden. “Ik zou wel weer een nieuwe espressozaak willen openen, maar niet op deze plek” . De locatie is wel erg gewild. Verhuurder Havensteder is al in gesprek met verschillende partijen. “Natuurlijk vinden we het jammer dat Nika stopt. Meneer Kaya is heel belangrijk geweest. Hij heeft er mede toe bijgedragen dat het Oude Noorden floreert. We hopen binnen een paar maanden iemand te vinden die goed is voor de buurt, op horeca gebied,” aldus Daphne van der Knaap van Havensteder.