Kom erbij! Kinderboekenweek van start

De kinderboekenweek is vandaag weer van start gegaan. De 64ste editie heeft als thema vriendschap, met het motto: “kom erbij”.

Het kinderboekengeschenk van dit jaar is het boek: ‘De eilanden ruzie’, geschreven door Jozua Douglas. Het boek gaat over de kinderen van twee ruziënde presidenten die bevriend worden met elkaar.

In Rotterdam zijn allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Bij de Postduif kunnen kids terecht om een lieve kaart naar hun beste vriend of vriendin te sturen en theaters spelen in op het thema met allerlei optredens en toneelstukken over vriendschap. Bibliotheek Rotterdam organiseert een festival. Er worden verschillende workshops gegeven voor kinderen, zoals: theater-, dans-, zwaardvecht en voor de ouders zijn er voorleesworkshops.

OPEN Rotterdam heeft tijdens de kinderboekenweek een speciaal uitzendschema. Wij zenden namelijk dagelijks een aflevering van OPEN boek uit. Een serie waarin kinderen vertellen over hun favoriete boek. De afleveringen zijn ook te bekijken via ons YouTube kanaal.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat