Koningin Máxima brengt speciaal bezoek aan Nederlands Fotomuseum

Hoog bezoek in Rotterdam! Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagmorgen een werkbezoek aan het Nederlands Fotomuseum. Het bezoek stond in het teken van de volledige breedte van het werk van het fotomuseum. Er was extra aandacht voor het restauratieatelier.
Koningin Máxima heeft een uitgebreide rondleiding gekregen door het hele Nederlandse Fotomuseum. Van tentoonstellingsruimtes tot de verschillende ateliers. Speciale aandacht ging dit werkbezoek naar restauratie atelier waar de restauratoren vertellen over het laatste grote werk dat zij uitvoeren.

In het restauratieatelier van het fotomuseum werd de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de restauratie van 42.000 kleurendia’s van fotograaf Ed van der Elsken. De directeur van het Nederlands Fotomuseum Birgit Donker is ontzettend trots dat de Koningen al heeft mogen aanschouwen hoe ze het werk van één van de grootste Nederlandse fotografen hebben kunnen veiligstellen. De rest van Nederland mag het in de zomer zien. Vanaf 25 mei zal de tentoonstelling ‘Lust for Life’ van Ed van der Elsken te zien zijn in het museum.

Foto’s: Fred Ernst

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter