Koningin Máxima opent expositie over geld

Het Belasting & Douane Museum organiseert in samenwerking met De Nederlandsche Bank een expositie over geld, die vanaf 26 juni te zien is. De tentoonstelling wordt geopend Koningin Máxima.

Gek op geld gaat over de rol en invloed van geld op de mens en de maatschappij. Bijzondere objecten vertellen hoe mensen met geld omgaan en laten zien dat de geschiedenis zich herhaalt, of het nu gaat om goed geld, vals geld, oud geld, nieuw geld of leergeld. De bezoeker krijgt het mooiste geld, de oudste en leukste spaarpotten, de gekste gelddragers en andere blikvangers te zien die het onderwerp tot leven brengen.

Voor de samenstelling van de tentoonstelling heeft De Nederlandsche Bank een deel van de grootste collectie in Nederland van papiergeld, munten, penningen en daaraan gerelateerde objecten tijdelijk in bruikleen gegeven. Hiermee zijn bijzondere objecten weer zichtbaar voor het publiek. Gek op geld is een tentoonstelling voor jong en oud, leerzaam en leuk.

Koningin Máxima opent als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken dinsdagochtend 25 juni bij het Belasting & Douane Museum in Rotterdam de tentoonstelling. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën en de president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot zijn ook aanwezig. Koningin Máxima krijgt na de opening een rondleiding langs de collectie die inzicht geeft in het ontstaan en gebruik van betaalmiddelen door de eeuwen heen, van zout tot munten van de verenigde Oost-Indische Compagnie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat