Koningsdag in Rotterdam: Een overzicht

Rotterdam viert Koningsdag! Dit jaar zijn er meer feesten dan ooit in onze stad, en daardoor kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij maken een handig overzichtje voor je.

Missen we nog iets? Laat het ons weten via Twitter!

Oranjebitter Rotterdam

Locatie: Het Park, Delfshaven
Misschien wel het leukste en bekendste feestje van Rotterdam. Het festival verschuift dit jaar naar Het Park. Met De Jeugd van Tegenwoordig, Shantel en Feest DJ Ruud is de line-up zeker niet mis. Er zijn ook poncho’s en Glühwijn voor de koukleumen onder ons. Klik hier voor de kaartverkoop. 

Koningsdag in de Kaap
Locatie: De Kaap, Katendrecht
Morgen wordt er feest gevierd op het Deliplein met een vrijmarkt én een Rollerdisco. Daarnaast is er een optreden van Bourbon Avenue, een band met jazz- en funkinvloeden. Lekker funky!
Koningsdag in Hoek van Holland
Locatie: LCC De Hoekstee, Hoek van Holland
Ook in Hoek van Holland kun je terecht voor Koningsdagfestiviteiten. Er is een vrijmarkt, fietsoptocht en speciale kindershow. Daarnaast treden er meerdere artiesten op! Klik hier voor meer informatie. 

Willie de Withfestival

Locatie: Witte de Withstraat, Centrum

De cafés aan de Witte de Withstraat maken er samen een straatfeest van onder het motto ‘Willie houdt de weg vrij.’ Vanaf 3 uur is het feest geopend, dat gratis toegankelijk is. Er zijn dj’s en buitenbarren, alles wat je nodig hebt om Koningsdag tot een succes te maken!
Kroon Festival
Locatie: Willemsplein
Ook dit jaar presenteert Give Soul het koningsdagfestival op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Zelfde dag, zelfde locatie, maar in een nieuw jasje. Vanaf 2016 gaan zij verder onder de naam: Kroon Festival. Check de website voor meer info.

S’ Oranje Festival
Locatie: Plein 1940, Centrum
Vier toffe podia die worden versierd onder andere DJ Chuckie, Low Steppa en Vinny James. Dat moet goed komen op Plein 1940. Daarnaast ziet de officiële trailer er ook aardig gelikt uit. Kaarten kun je hier bestellen.

Kralingse Bos Festival

Locatie: Kralingse Bos, Kralingen
Dit festival in het Kralingse Bos heeft niet alleen een toffe line-up maar zal ook nog mooi uitzien: het decor wordt namelijk geregeld door Venour. De-likt, Broederliefde, Sunnery James & Ryan Marciano en Ben Klock zullen de line-up vullen. Kaartjes vind je hier.

Sweet Kingsday
Locatie: Spinozapark, Lombardijen
Houd je niet zo van grote festivals maar wil je toch lekker feest vieren? In het Spinozapark zit je goed. Er vinden optredens plaats van verschillende Rotterdamse artiesten, waaronder DJ Attractiv, Funky J, Level UP, Sangam en Elly Lockhorst. Het festival in Lombardijen is gratis toegankelijk. Klik hier voor meer informatie!

Koningsdag op Stadhuisplein
Locatie: Stadhuisplein, Centrum
De horecagelegenheden op het Stadhuisplein organiseren ook dit jaar weer hun eigen koningsdag. Café Beurs, The VIP Room, De Waterskihut, Villa Thalia, Get Back en de Aprés Skihut bouwen hun eigen oranje feestje. De entree is gratis!

Koningsdag in Hotel New York

Locatie: Hotel New York, Kop van Zuid
Een gratis openluchtfeest mét een toffe dansvloer? Yes please. Hotel New York verandert op 27 april van 13:00 tot 20:00 in een feestje met uitzicht op de Maas. En het is gratis! Meer info over het feest vind je hier.

De Nacht van Oranje
Locatie: Rotterdam Ahoy, Zuidplein
Een écht Hollandse koningsnacht kun je op de 26e terecht bij Ahoy, er worden tijdens De Nacht van Oranje namelijk allerlei tijdloze liederen van eigen bodem gedraaid. Denk aan de Gebroeders Co, Anita Meyer en Wolter Kroes. Kaarten kun je hier kopen.

Koning Pils Festival
Locatie: Nieuwemarkt, Centrum
Tussen 12:00 en 21:00 uur naar het Koning Pils festival, georganiseerd door Bokaal en Sunset café. Denk aan lekkere livemuziek van The Ragtime Wranglers en The Dry Riverbed. Ook kun je er dansen, onder andere op DJ Mark van Dale en Rooie Kees. Klik hier voor meer info.