Koningsdag, open terrassen en nog veel meer!

OPEN Rotterdam geniet na van een topweek met weer veel verhalen uit de wijken van onze stad! Heb jij het gemist? Bekijk dan het weekoverzicht hier beneden!

Rotterdam kleurt oranje
Afgelopen dinsdag was het Koningsdag, een dag waarop normaal gesproken alles oranje kleurt en veel wordt  gefeest. Nu met corona, zijn er bijna geen feestjes en vrijmarkten. Arno is een echte orangist en laat zich niet uit het veld slaan. Hij woont op de Boergoensevliet en kleurt de buurt al dagen voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander oranje.

Ook op Koningsdag deden wij verslag van activiteiten die coronaproof gevierd werden in de Rotterdamse wijken. Geniet na en check ons liveblog!

Open terrassen na half jaar
Na een half jaar is het deze week dan eindelijk zo ver: de terrassen gaan weer open. Veel Rotterdammers hebben onwijs naar dit moment uitgekeken. We waren live op de Witte de Withstraat en maken een rondje langs terrassen in het centrum en de Oude Haven.

Ook het terras van het enige bruincafé in Kralingse Veer, Café de Amstelbron, mocht voor het eerst open… Eigenaren Tim Ang en zijn vrouw Yvonne Ang hebben de kroeg nu al zes jaar en maken er het beste van, nu ze alleen nog buiten en tussen 12 en 6 uur open mogen.

Petitie ontslag ‘racistische whatsapp’-agenten overhandigd aan burgemeester Aboutaleb
De petitie voor het ontslag van de ‘racistische whatsapp’-agenten is donderdagmiddag overhandigd aan Burgemeester Aboutaleb en politiekorpschef Westerbeke. Sandra Salomé van Bij1 Rotterdam en oud-stadsdichter Dean Bowen overhandigden de petitie die bijna 19.000 keer is ondertekend.

Excelsior stopt met recreatieteams voor meisjes, of toch niet?
Excelsior stopt met recreatieteams die alleen uit meisjes bestaan. Dat liet de club in een bericht op de website weten. Ouders met voetballende meisjes bij Excelsior reageerden verontwaardigd. Het leek er even op dat meisjes helemaal niet meer welkom zijn bij Excelsior, maar dat is niet zo.