Koop een tekening en laat Ommoord nog jaren van beroemdste kunstwerk genieten

Bewonersstichting De Witte Bollen heeft een actie opgezet voor de Ommoordse Kip, misschien wel het beroemdste kunstwerk van Prins Alexander. Fans van het werk kunnen onder meer een tekening van de kip kopen. Volgens Peter Buisman, voorzitter van de Stichting De Witte Bollen die de Kip beheert, zijn er donaties nodig om het bekende kunstwerk te kunnen onderhouden.

Ommoorder Dirk van der Vis heeft een bijzondere tekening gemaakt van de kip, die mensen kunnen kopen om zo het kunstwerk te sponsoren. De bewonersstichting is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van kunstwerken in de buitenruimte, zo ook dus van de Ommoordse Kip, en is daarvoor afhankelijk van giften. Door de tekening van Van der Vis te verkopen, onder meer bij de servicebalie van een bekende grote supermarkt in winkelcentrum Binnenhof in Ommoord, moeten inwoners van de wijk in Prins Alexander nog jaren van de kip kunnen genieten. Op de tekening is onder andere de slogan “Zie haar daar staan, fieren hip! De nieuwe kip” te zien waarmee de tekenaar duidelijk wil maken dat er goed voor de kip moet worden gezorgd. Een tekening kost 2,50 euro waarbij de supermarkt bij een verkochte plaat het bedrag gaat verdubbelen.

Het is niet de eerste keer dat de bewonersstichting een actie opzet voor de Ommoordse Kip. Zo werd er eerder bijna vijfhonderd euro opgehaald door statiegeldbonnen in te zamelen. Ook staat er nog een optreden in de meivakantie van een cabaretier in wijkcentrum Romeynshof op de planning waarmee geld moet worden opgehaald voor de kip. Andere ideeën om geld op te halen zijn volgens de bewonersstichting meer dan welkom. “Wij willen zoveel mogelijk bewoners betrekken bij onze kunstwerken, het is inmiddels niet meer van de gemeente Rotterdam maar van Ommoord zelf”, vertelt Peter.

De Ommoordse Kip die al jaren bij de weg naar de kinderboerderij in Ommoord staat, is vorig jaar vervangen voor een nieuw exemplaar. Het geld dat met de acties wordt opgehaald gaat in een spaarpot. “Bij een beschadiging ben je al snel veel geld kwijt.”

Kijk hier de reportage die OPEN Rotterdam eerder maakte over de Ommoordse Kip.