Koor ‘Uit Volle Borst’ voor kankerpatiënten bestaat tien jaar

Aan de Straatweg in Hillegersberg repeteert het koor ‘Uit Volle Borst’, dat nu bijna tien jaar bestaat. De naam van het koor slaat echter niet alleen op hoe er gezongen wordt.

In eerste instantie werd het koor opgezet voor vrouwen die te maken kregen met de gevolgen van borstkanker en hun naasten. “We hebben dat in de loop der jaren uitgebreid naar mensen die zich op wat voor manier dan ook betrokken voelen met mensen die kanker hebben of hebben gehad”, zegt Caroline van der Sluijs, koor- en bestuurslid. “Dat is in deze tijd van leven eigenlijk iedereen.”

Het koor repeteert op dit moment voor de jubileumvoorstelling ‘Uit Volle Borst and Friends’ die in maart 2018 zal plaatsvinden. “We begonnen met een vrouw of acht,” zegt Mirian Wiltschut, oprichter van het koor. “Nu zijn dat bijna vijfentwintig koorleden, een driekoppige band en dirigente Carolina Federbusch. Waanzinnig trots.”

De koordames en hun enige mannelijke lid Peter Hofland hebben het op het eerste gezicht enorm naar hun zin, maar het koor is toch op zoek naar meer mannelijke leden. Peter: “Persoonlijk vind ik het heel bijzonder dat je vanuit de situatie waarin je de dood gezien hebt, je daar iets tegenover zet. Je gaat iets moois doen met mensen die deze ervaring misschien ook hebben gehad, dat is voor mij een grote inspiratie.”

Bij het koor aansluiten kan gewoon, maar het eerste excuus bij mensen die dat niet doen (en de verslaggever van dienst) is vaak dat je er geen talent voor denkt te hebben. “Je hoeft niet goed te kunnen zingen voor het koor”, zegt van der Sluijs. “Het gaat er vooral om dat je goed naar elkaar luistert en in de harmonie van het koor mee kan, gewoon lekker zingen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat