Kop van zuid krijgt eigen Markthal

Het Entrepotgebouw in Rotterdam-Zuid staat al een hele tijd leeg, maar als het aan ondernemer Peter Koopmans ligt komt daar binnenkort verandering in. De ondernemer heeft het gebouw opgekocht en wil het nu omtoveren tot een ‘Markt in de hal’.

De markt omvat in eerste instantie 400 vierkante meter. Bij succes wordt dat uitgebreid naar 2000 vierkante meter. Marktkooplui die handelen in (biologische) versproducten kunnen via Koopmans een kraampje huren. “De bedoeling is dat in de markthal van alles te krijgen is: van Hollandse kaas tot Surinaamse bara’s en alles wat daar tussenin zit. Als het een beetje loopt, wil ik ook themaweken houden. Bijvoorbeeld een kerstmarkt in de maand december”, zegt Koopmans tegen De Ondernemer.

Halverwege de jaren ’90 was het al de bedoeling dat het Entrepotgebouw zou worden omgetoverd tot versmarkt, maar toen ging het feest niet door. Na het faillissement van de Konmar hebben veel ondernemers geprobeerd om om een zaakje te openen in de hal, maar dit was vaak geen succes.

De markt moet ook een positieve werking hebben op de rij horecapanden langs de havenkant. Koopmans wil vooral bezoekers trekken die zelf ook uit Rotterdam-Zuid komen. “Ze lopen naar Hotel New York tijdens de lunch, ook al is dat verder weg dan het Entrepotgebied. Onbekend maakt onbemind. Dat moet veranderen.”