Krachtvrouw Amina zet zich in voor Rotterdam-West en krijgt een eigen kinderboek over haar leven

Krachtvrouw Amina zet zich in voor Rotterdam-West en krijgt een eigen kinderboek over haar leven

Amina zet zich al jaren met hart en ziel in voor Rotterdam met haar organisatie Krachtvrouwen. Haar inzet voor de wijk bleef niet onopgemerkt, studente Sophie besloot haar verhaal om te zetten in een kinderboek. Zoals Amina haar liefde in de wijk verspreidt, hoopt zij nu dat het kinderboek dat nog breder kan doen. 

“De Krachtvrouwen is een groep vrouwen die zich inzet voor een betere leefomgeving en educatie, ze willen iets teruggeven aan de samenleving”, vertelt Amina. “Heb je eten?” vraagt ze aan een voorbijganger op de West-Kruiskade. De man komt nog wat te kort vertelt hij. “Kom langs bij mij”, nodigt ze hem uit. Een wandeling over de West-Kruiskade kan sowieso niet anoniem voor Amina. Ze wordt overal begroet en herkend.

Zo viel ze ook op bij studente Sophie Stravens. Voor een studieproject moest zij een op een originele manier het verhaal van een Rotterdammer vertellen. Het idee was om een boekje te maken. “Amina zorgt voor verbinding en ik denk dat dat iets belangrijks is wat zij laat zien. We hebben een crowdfunding opgezet zodat mensen het boekje kunnen kopen in de voorverkoop. Je kunt er ook één doneren aan Amina’s stichting Krachtvrouwen”, vertelt Sophie. In het boekje gaat het over de kleine Amina in Somalië, die uiteindelijk naar Nederland gaat en daar tot slot de organisatie Krachtvrouwen neerzet. Een soort autobiografie dus, maar dan in de vorm van een kinderboek.

Habiba Koukou is een goede vriendin van Amina en vrijwilliger bij Krachtvrouwen. “Amina is heel zacht met mensen en helpt heel veel mensen. Iedereen weet haar te vinden. Als zij hier niet was geweest, had het echt niet goed gegaan in deze buurt. Niet alleen in deze buurt trouwens. Ik woon zelf in Noord. Inshallah komt haar boekje uit”. spreekt zij uit, in de hoop dat de crowdfunding rond komt. Doneren kan hier.