Kringloopwinkel Dumpy in Rozenburg moet voor de vijfde keer verhuizen

Kringloopwinkel Dumpy in Rozenburg moet nu voor de vijfde keer in acht jaar tijd verhuizen. Chiel Kruit wist dat deze locatie tijdelijk was, maar vindt het toch vervelend dat hij weer een nieuwe plek moet zien te vinden.

“Dit is een A-locatie, anti-kraak en iemand anders die normale huur wil betalen, komt erin. Dus ik moet weg”, legt Chiel Kruit uit. Hij runt de zaak. Onder meer samen met vrijwilliger Peter Jooren. Hij verzucht: “We hadden eigenlijk verwacht dat we hier wel een paar jaar konden blijven zitten. Maar ja, we zijn al vaker verhuisd dus ik slik het maar weer zo.”

De heren zijn al vele malen verhuisd. Van het Noordereiland dichtbij het centrum van Rotterdam ging Chiel met een omweg via Hoogvliet naar Rozenburg. Hij begon daar in de oude bibliotheek, waar hij al snel uit moest voor de komst van een jongeren centrum. Daarop volgde een leegstaande gymzaal. Peter loopt met ons langs de locaties. “Het verhuizen komt grotendeels op mijn dak. Ik moet het sjouwen, want daar ben ik voor. Ik ben hier vroeger gekomen omdat ik een slecht verleden had met verslavingen. Dit heeft me er bovenop geholpen. Chiel steunde mij echt”, vertelt Peter. Nu hopen ze een nieuwe locatie aan de Frans Halsstraat te krijgen, naast het Milieupark. “De mensen die dan langskomen om dingen weg te gooien, kunnen het dan eerst bij ons aanbieden. Dan kunnen wij het eventueel nog verkopen”, besluit Peter.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter