Kunst maken van kapsalon tijdens uitverkochte Museumnacht010: ‘Hoe vaak is het museum zo druk?’

Museumnacht010, de nacht vol optredens, tentoonstellingen en workshops, was een groot succes. Volledig uitverkocht ging heel Rotterdam op pad langs 34 verschillende locaties, cultuursnuivend van 20.00 tot 01.00. Een van de opmerkelijkste bezigheden? Kapsalonkunst!

‘‘Hoe vaak is het museum zo druk? Hoe vaak staat er een lekker muziekje op?,’’ vertelt Florian Baltus, een van de te bewonderen kunstenaars tijdens Museumnacht010, enthousiast. ‘‘Tijdens Museumnacht010 kunnen mensen los naar kunst kijken, want normaal zit je in het gareel.

In het Wereldmuseum schilderden bezoekers kapsalon, genietend van de desbetreffende geur die de kamer vulde. Kapsalon schilderen én er achteraf van genieten. ‘‘De creativiteit is geweldig! Na het schilderen krijgen de deelnemers een kapsalon om de ervaring volledig te maken’’, vertelt kunstenaar Nadia van Luijk. Nagelstyliste Ashley van Ommeren is blij dat nagelkunst ook een ‘plekje’ krijgt in het museum. ‘‘Wij maken onze eigen art in de beauty-industrie en dat wordt steeds meer gewaardeerd’’, vertelt Ashley.