Kunstenaar Jeroen plaatst spandoeken tegen neoliberalisme in Charlois

Beeldend kunstenaar Jeroen Jongeleen plaatst op een braakliggend terrein aan de Brielselaan spandoeken met opmerkelijke krantenkoppen en nieuwsberichten van de afgelopen maanden. De teksten dwingen de oplettende passant op Zuid na te denken over de consumptiemaatschappij en de toekomst van Rotterdam.

Jeroen is een Rotterdamse beeldende kunstenaar. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de maatschappelijke vraagstukken en hoe wij omgaan met de maatschappij. Dit legt hij vast met foto’s en tekst. Een van de meest recente quote’s is: ‘Fukushima is ready for tourism again’. Deze uitspraak komt van een CNN nieuwspagina. In het begin van de coronacrisis wist Zuid-Azië al van het virus af, maar Japan maakte zich klaar voor massatoerisme in, het nog steeds door een kernramp geteisterde, Fukushima.

Er is nu een tijdelijke tentoonstelling van Jeroen op de Keileweg bij Atelier Van Lieshout te zien. Deze loopt tot 19 juli. Er zijn filmpjes te zien over de publieke ruimtes met de teksten die te zien zijn op Zuid.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat