Kunstenaarsduo maakt eerbetoon aan Feis aan West-Kruiskade

Feis, de Rotterdamse rapper die een behoorlijke stempel op de stad heeft gezet en twee jaar geleden werd vermoord, krijgt een eerbetoon in de vorm van een mural op de West-Kruiskade. Fans van Feis zijn de afgelopen dagen al langs het werk gelopen.

Het idee voor de mural komt van Winston Bergwijn, de beste vriend van Feis. Zijn beeltenis is sinds een paar jaar te zien in de vorm van een muurschildering aan het Kruisplein. “Vrij snel na Feis’ dood liet Winston weten dat hij daar erg dubbele gevoelens bij had”, vertelt Lennard de Vlieger van Cretopia, dat het initiatief nam tot die mural. “Hij vroeg of we hem er niet af konden halen, en Feis erop te laten zien. Maar die mural van Winne, is juist bij veel Rotterdammers geliefd. Het leek ons beter om voor Feis een eigen plek te creëren, dat verdient hij namelijk ook.”

De Rotterdamse stichting heeft daar met veel partijen naar gezocht en nu op de West-Kruiskade, ter hoogte van de Coolsestraat een plek gevonden. “In de buurt waarvoor hij zoveel betekend heeft”, aldus Lennard. “Het is best emotioneel geweest de afgelopen dagen, we doen alles in samenwerking met de Eckte Eckte crew en er zijn al veel bekenden en vrienden van Feis langs de mural gekomen. Afgelopen maandag zou hij eigenlijk jarig zijn. Mooi om te zien hoe de #feisforever mensen op de been kan krijgen. Ik hoop dat deze mural bijdraagt aan hoop en verbinding in de stad en het oproept tot ontmoetingen.” De mural wordt gemaakt door het Rotterdamse kunstenaarsduo TelmoMiel, zij zijn er de komende dagen nog mee bezig.

Rotterdammers bewaren nog altijd warme herinneringen aan de artiest en zijn nalatenschap blijft in de stad aanwezig, bleek toen wij eerder onderstaande video maakten.
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat