‘Kunstkoppels’ Kunsthal is een remedie tegen eenzaamheid

De Kunsthal Rotterdam organiseerde afgelopen dinsdag in het teken van de Week tegen Eenzaamheid ‘KunstKoppels’. Bij de tentoonstelling van Joana Vasconcelos ‘I’m Your Mirror’ twee onbekenden aan elkaar gekoppeld en delen zij hun liefde voor kunst.

‘KunstKoppels’ is georganiseerd door de Kunsthal Rotterdam, in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, van 1 tot 8 oktober. Het doel is om aandacht te vragen voor het landelijke probleem rondom eenzaamheid. ‘Wij denken en geloven dat kunst een manier is om in contact te komen met anderen’, vertelt Johan Gielen, Hoofd van Educatie en Publiek Kunsthal Rotterdam.

Bij aankomst krijgen de bezoekers een kaart met daarop een kunstwerk van de tentoonstelling ‘Joana Vasconcelos. I’m Your Mirror’. Aan de hand daarvan zoeken ze iemand met hetzelfde kunstvoorwerp. Zo ontmoeten twee onbekenden, van een andere generatie of leefwijze, elkaar. ‘Het is voor mij nieuw om met een onbekende naar kunstwerken te kijken’, zegt bezoeker Savanna, ‘Maar het is wel gezellig.’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat