Kunstproject All you can Art is weer van start!

Kunst toegankelijk maken voor iedereen: dat is het doel van All You Can Art. De voorgaande drie edities van het kunstproject van de Kunsthal waren een groot succes. In het Gemaal op Zuid was de feestelijke opening van de nieuwe editie.

Bij de vorige editie was er een grote expositie in de Kunsthal en waren de kunstenaars van van All You Can Art in de ateliers bezig met het maken van kunst. Dit jaar is de expositie in de Kunsthal kleiner, want er zijn twee ruimtes bij gekomen: het Gemaal op Zuid en twee winkelpanden op de Groene Hilledijk. “We vonden het vooral heel belangrijk om in de community te zijn.” aldus mede-oprichter van All You Can Art, David Bade. Vorig jaar trok een SRV wagen de wijken in om kunst te maken met Rotterdammers. De SRV wagen staat deze editie vijf zondagen bij de Kunsthal.
All you can Art werkt nog steeds samen met verschillende partners. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe partners bij gekomen waaronder: Afrikaanderwijk Coöperatie (bestaand uit onder andere het Wijkatelier op Zuid) en de Willem de Kooning Academie. Ze werken ook samen met partners waar ze al eerder mee hebben samengewerkt: Stichting Laurens (ouderenzorg), Zuiderpark College (VMBO onderwijs) en Antes (verslavingszorg). Samen met deze partners willen ze kunst toegankelijk maken voor mensen die in het dagelijks leven niet vaak in aanraking komen met kunst. Daarnaast is er een Summerschool die ruim 30 mensen vijf weken lang workshops, clinics en de mogelijkheid biedt om zelf kunst te maken.

Het succes van All you can Art is in 2018 beloond met een award voor het samenbrengen, verbinden en het betrekken van mensen in de kunstwereld. “Het is heel erg mooi om die erkenning te krijgen, want we zijn er al zo lang mee bezig om kunst toegankelijk te maken voor andere mensen.” vertelt mede-oprichter Tirzo Martha.

Het AYCA kunstproject is van 1 juni tot en met 29 september 2019. Het is een samenwerking tussen The Instituto Buena Bista (IBB) en de Kunsthal.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter