Kunstroute van jonge kunstenaars in Wijnhaven

Een man op het Witte Huis, een vliegend tapijt en een spiegel in het water. Negen net afgestudeerde studenten van de Willem de Kooning Academie hebben installaties gemaakt rond de Wijnhaven. Het doel? Aankaarten dat het gebied flink in verandering is. De kunstroute is een maand lang toegankelijk.
De Negen Leeuwen van de Wijnhaven staan verspreid over de Wijnhaven. Maar waar komt die naam Negen Leeuwen nu eigenlijk vandaan? In het gebied staan acht leeuwen, waarvan vier op de Maasboulevard en vier verderop op de Regentessebrug. De laatste leeuw staat in Ede, die cadeau werd gedaan aan een speciale legereenheid. 

Het gebied is populair voor vastgoedontwikkelaars. Zo worden er de aankomende jaren tien flats bijgebouwd. De kunstenaars zoeken in hun kunstwerken de reactie en interactie op met de wijk. 
Eén van de kunstenaars is Gijsbert van der Wilt. Hij maakte het kunstwerk: ‘Man op stad’. “Het is eigenlijk iemand die zich terugtrekt van de drukte in de grote stad. Iemand die een rustig plekje opzoekt en vanuit dat punt, het overzicht kan bewaren”, vertelt Gijsbert op het dak van het Witte Huis waar zijn kunstwerk ‘zit’.

In totaal zijn er negen kunstwerken vertelt organisator Milou van Ham. “Elke kunstenaar probeert de interactie te zoeken met dit gebied. De één heeft foto’s gemaakt van mensen hier uit de wijk, de ander ontwikkelde een ‘vliegend tapijt’. De artiesten reageren met het werk op de ontwikkelingen in het gebied.” Mensen die de kunstroute willen lopen kunnen tot 29 oktober terecht in de Wijnhaven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat