Kunstschaatster Mandy (12) uit Rozenburg droomt van Olympische Spelen: ‘Het is mijn leven’

De Rotterdamse Mandy van den Dries is één van de deelnemers aan het NK Kunstrijden dat in februari in Tilburg plaatsvindt. Ondanks een knieblessure is ze vol passie bezig met de voorbereidingen.

Mandy stond al vanaf haar vierde op de schaatsen en het is werkelijk haar passie geworden. Vijf dagen per week, zo’n 20 uur in totaal, is ze op de schaatsbaan te vinden voor haar trainingen, vaak begeleid door Raluca, haar moeder die de passie van haar dochter volledig ondersteund.

De passie van Mandy is soms zo groot dat Raluca haar best moet doen om Mandy af en toe wat anders te laten doen: “Mandy is gedreven, ze wil steeds meer en meer. Ik ben degene die dat soms een beetje probeert te temperen. Ze moet echt de balans vinden tussen de trainingen en de vrije tijd”, vertelt Raluca.

Die passie is overigens niet zonder resultaat. Vorig jaar stond Mandy ook al op het NK-kunstrijden en werd ze vierde. “Ik weet dat ik deze keer een podiumplaats kan krijgen. Ik weet niet of ik eerste kan worden, maar ik hoop dat ik derde kan worden’’, zegt de gedreven Mandy.