L’Age d’Or, sculptuur bij Hotel New York wordt geëerd met kunstzinnige route

Er komt een nieuw kunstwerk op de kop van de Wilhelminapier. Burgemeester Aboutaleb zal op zondag 20 juni het werk, L’Age d’Or (2019) van de Britse beeldend kunstenaar Gavin Turk, officieel openen. Tijdens de opening test Art In Rotterdam Tours een ‘do it yourself’ kunstroute.

Kunstwandeling
Stichtingen Beeldende Kunst & Openbare Ruimte (BKOR) en Sculpture International Rotterdam (SIR) brengen na de opening deze nieuwe kunstroute uit. De route begint bij het Centraal Station en vervolgt langs de Wilhelminapier. De route is bedacht om aandacht te besteden aan een selectie kunstwerken in de stad.

L’Age d’Or van Gavin Turk
L’Age d’Or, het kunstwerk van ruim 3,5 meter hoog is een openstaande deur van beschilderd brons en staat pal tegenover het toekomstige FENIX Landverhuizers Museum. De deur is door hen in bruikleen gesteld aan de internationale beeldencollectie van de Gemeente Rotterdam en in beheer bij CBK Rotterdam.

L’Áge d’Or wordt onderdeel van de internationale beelden collectie Sculpture International Rotterdam en staat symbool voor hoop, dromen en kansen als een deur die altijd openstaat. Rotterdammers kunnen na de openingen ook letterlijk door de deur heen stappen.