Lage Erfbrug in Delfshaven vanaf 28 maart weer open voor verkeer

Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen vanaf maandag weer over de Lage Erfbrug. De afgelopen zeven weken zijn de draaipunten van de brug versterkt met 20 centimeter dikke ijzeren platen. Het pontje, waar fietsers en voetgangers de afgelopen tijd gebruik van hebben gemaakt, zal verdwijnen. “Dat pontje is in korte tijd erg populair geworden,” vertelt Rob Zwinkels, projectmanager civiele Kunstwerken, “Het was voor fietsers en voetgangers een genot om een stukje over het water te varen.”

De Lage Erfbrug was sinds woensdag 19 januari dicht voor auto’s, voetgangers en fietsers, nadat er scheuren in de draaipunten waren ontdekt. Deze werden te zwaar belast wanneer de brug open ging. ‘In het ergste geval kan de brug uit de draaipunten vallen en dan komrt er tweehonderd ton aan gewicht naar beneden. Dat wil niemand,” aldus Rob. In 2008 is de brug nog in zijn geheel vervangen.

In de eerste schatting zou de brug een maand gesloten zijn, maar uiteindelijk heeft dit geduurd tot 28 maart. De brug werd in geopende stand gerepareerd, zodat het scheepvaartverkeer kon blijven doorstromen. De reparatie duurde daarom wel langer. De Schie is namelijk een belangrijk route in de zandtransport en afvoer van huisvuil.

Vanaf 14 februari werd er een pontje ingezet voor fietsers en voetgangers om naar de overkant te komen. De bewoners van het gebied waren daar erg blij mee. Bewoner José vindt het jammer dat het pontje verdwijnt: “Ik ga het missen.” Hieronder zie je hoe die eerste ochtend ging!

Lage Erfbrug bijna maand afgesloten door fout in constructie

Reparatie Lage Erfbrug Delfshaven duurt 7 weken in geopende stand