Reparatie Lage Erfbrug zorgt voor hoofdbrekens: blijft-ie open of dicht?

De Lage Erfbrug staat al een tijdje open. Volgens de planning zou de brug op 14 februari enkele weken dicht gaan voor reparatiewerkzaamheden, maar of dat doorgaat, is nog maar de vraag.

“Het idee was om hem dicht te repareren, maar op dit moment is dat nu niet zeker”, vertelt Peter van Druten van de gemeente Rotterdam. “We zijn nu aan het bestuderen wat de beste manier is om de brug te repareren.” De planning was dat de werkzaamheden twee tot drie weken zouden duren en de gemeente hoopt nog steeds dat het binnen die tijd lukt. “Zoals gezegd, we zijn nu bezig met de studie en begin volgende week hopen we meer duidelijkheid te hebben, maar wat de uitkomst ook wordt, het zal geen week duren.”

Voor boten is de open brug erg fijn. Voor weggebruikers wat minder, want zij kunnen niet over de brug. Omwonenden kunnen daarom gratis gebruik maken van deelfietsen en pendelbussen.

Erg jammer
Danny van der Kroef, eigenaar van Café de Oude Sluis aan de Havenstraat, vindt het erg jammer dat de brug gesloten is nu het café eindelijk weer open mag. “Je bent heel de tijd dicht en nu is het ook weer pech want we hebben een hoop klanten aan de andere kant van de brug wonen.” Hij vreest dat zij door de extra reistijd minder snel een bezoek komen brengen. Of een deelfiets of pendelbus daar verandering in gaat brengen? “Of dat gaat werken, dat moeten we nog maar afwachten”.

Lage Erfbrug bijna maand afgesloten door fout in constructie