Landelijke finale VMBO-laswedstrijden op Heijplaat

Jonge lassers uit heel Nederland laten deze woensdag 10 april hun allerbeste staaltje laswerk zien. Het techniek College op de RDM-campus op Heijplaat houdt namelijk de landelijke finale van de laswedstrijden voor VMBO’ers. De twee winnaars krijgen een stageplek bij Shell Pernis.

De deelnemende scholen hebben zelf twee van hen beste lassers uitgekozen, om af te vaardigen naar de finales. De wedstrijd is georganiseerd, net als voorgaande jaren, door het Nederlands Instituut voor Lastechiek (NIL). De organisatie wil jongeren daarmee enthousiast maken voor een baan in de lastechniek. Tijdens de dag zijn er daarom ook vertegenwoordigers van allerlei bedrijven aanwezig, waar jonge lassers aan het werk kunnen.

De leerlingen strijden in twee disciplines: ‘TIG-lassen’ en ‘MAG-lassen met massieve draad’.

TIG lassen wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie, of bij het maken van meubels omdat het nauwelijks nabewerkt hoeft te worden. MAG-lassen is een van de meest gebruikte technieken en wordt bijvoorbeeld in scheepsbouw of leidingwerk veel toegepast.

Tussen 12.00 en 15.00 uur lassen de leerlingen aan hun werkstukken. Daarna worden ze door een vakkundige jury beoordeeld. Om 16.00 is de feestelijke prijsuitreiking, na een rondleiding over de RDM Campus. De beste lassers van Nederland worden dan bekend gemaakt temidden van de bedrijven, docenten en ouders of familie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat