Lange wachttijden Specker en HEMA tijdens oranje tompoucenjacht

Rotterdam slaat tompoucen in om koningsdag een extra oranje tintje te geven. Wie vanochtend vroeg naar de Hema ging om tompoucen te scoren, stond voor een dichte deur. En voor banketbakkerijen als van Beek & Specker staan flinke rijen en moeten tompoucenjagers toch echt even wachten.

Koningsdag is nog maar net begonnen en Rotterdam is al helemaal klaar om de dag te beginnen. Misschien geen Koningsdag zoals we gewend zijn maar Woningsdag vanuit huis of met anderhalve meter afstand. Ook daar horen oranjetompoucen bij.

Om 10.00 uur ‘s ochtends stond er een lange wachtrij voor Banketbakkerij van Beek & Specker op de Karel Doormanstraat. “De wachtrij tot Specker is tot aan de De Oldenbarneveldstraat. Maar het is het wachten waard”, zegt Bob Janse.

De vroege vogels die naar de Hema wilden, werden verrast met dichte deuren. “Grote ergernis bij de Hema, want het filiaal in het centrum gaat pas om 11.00 uren open, in tegenstelling tot wat er op de website staat”, aldus Joke van Bilsen. Een handjevol mensen wachtte daarom met smacht voor de deur tot zij de oranje tompoucen in ontvangst kunnen nemen.

Niet iedereen heeft het geduld. “Wij gaan straks wel op jacht naar oranje tompoucen.”

Rijnmond deelt een bericht over bakkerij Holtkamp uit Maassluis. Zij hebben ondanks het coronavirus zo’n 6000 oranje tompoucen gemaakt.

Haal jij oranje tompoucen in huis met Koningsdag?

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter