Laurenskerk viert Opbouwdag

Om de wederopbouw van de stad en die van de Laurenskerk te vieren, wordt op 18 mei 2019 een opBOUWdag georganiseerd in de kerk. 
De entree tot de kerk is deze dag geheel gratis en er zijn allerlei leuke bouw-activiteiten. Zo kunnen kinderen met enorm grote legostenen de Laurenskerk zelf na(op)bouwen. Maar ook voor de wat ouderen is er gelegenheid om met legostenen, de kerk op te bouwen.Voor de avonturiers onder ons hebben naast onze reguliere torenbeklimmingen om 12.00 en 13.30, om 15.00 een extra torenbeklimming. Alle torenbeklimming zijn deze dag tegen een gereduceerd tarief.

Opbouwdag is een haast vergeten Rotterdams fenomeen. Het is de dag waarop toenmalig stadsarchitect ir. W.G. Witteveen in 1940 officieel de opdracht ontving van het Rotterdamse college van B&W tot het ontwerpen van een nieuw stadscentrum. Of, om met de woorden van oud-burgemeester Oud te spreken: ‘De 18de Mei is voor Rotterdam een hoogst belangrijke dag. Hij is onze Opbouwdag. Hij herinnert aan het feit, dat 18 Mei 1940, toen in de stad alom de puinhopen rookten, het college van B. en W. de blik op de toekomst gericht, de opdracht verstrekte om de plannen voor de wederopbouw te ontwerpen.’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat