Leandro zette zijn eigen kledingmerk op

Bij de Buzinezzclub krijgen jongeren de kans om hun dromen en ambities waar te maken. Zat jongeren met dromen en ambities, maar waar begin je nou precies? Het is een veld van onzekerheid, omdat je niet weet waar je moet aankloppen en hoe je je droom moet verwezenlijken.

Leandro is een 24-jarige jongeman die een tijdje niet wist wat hij met zijn leven aan moest. Hij voelde zich verdwaald en zat maar thuis te hangen zonder een doel. Hij weigerde om een uitkering aan te vragen, maar had toch geld nodig. Het Jongerenloket verwees hem naar de Buzinezzclub.

Hier begeleidden zij hem 26 weken lang om zijn droom waar te maken. Het is een intensief traject die de members – een cursist wordt ‘member’ genoemd – pusht om het uiterste uit zichzelf te halen. Het mooie aan dit project is dat er een groot team van vrijwillige coaches bestaan die iets terug willen doen. Zo zegt Wilmar, de coach van Leandro: ‘’ik vond het tijdens mijn oude baan leuk om met jongeren te werken, en ik dacht ‘kan ik hier wat meer mee doen tijdens mijn vrije tijd?’ Zodoende ben ik als coach hier beland bij de Buzinezzclub.’’

———————————————-

OPEN Rotterdam is dé Rotterdamse lokale omroep. Wil je meer Rotterdamse verhalen volgen? Volg ons dan ook op onze andere kanalen:

Facebook – https://goo.gl/wRUVQb

Instagram – https://goo.gl/zgg19c

Twitter – https://goo.gl/2Tpfg3

Snapchat – https://goo.gl/KpV89T

TV – Ziggo kanaal 36 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349

APP – OPEN Rotterdam nu ook op iOS en Android.

OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers.