Leerlingen De Brug komen in actie voor betere wereld

Stichting Young Impact heeft donderdagmiddag een cheque van 55.000 euro ontvangen van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Het geld gaat onder meer naar projecten van de ruim dertig leerlingen met een beperking van de Rotterdamse Mytylschool De Brug.

De leerlingen doen mee aan allerlei challenges, zoals het organiseren van een high-tea voor ouderen, een voetbalmiddag voor vluchtelingen of gewoon iedere dag iemand een knuffel geven. En de Rotterdamse jongeren ondernemen dit jaar nog meer acties. Zo gaan ze muziek maken voor zieke kinderen, een voetbaltoernooi spelen tegen discriminatie, lekkers koken voor daklozen, hugs for happiness uitdelen en plastic inzamelen.

Met de bijdrage van NSGK zorgt Young Impact ervoor dat ook jongeren met een handicap in actie kunnen komen voor iets dat zij belangrijk vinden. NSGK steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter