Leerlingen Libanon Lyceum vallen in de prijzen

Feest voor een groep leerlingen van het Libanon Lyceum! Zij wonnen in Zwolle de hoofdprijs tijdens de First Lego League competitie, een evenement waar Lego en techniek hand in hand gaan. Wij gingen op bezoek bij de school in Kralingen om erachter te komen wat deze Lego League precies inhoudt.

Voor velen klinkt het heel ingewikkeld, maar voor deze jongeren is het vrij eenvoudig: “Als de robot wat langzamer moet, dan voer ik hier wat andere cijfers in, niet heel moeilijk eigenlijk”, aldus één van de deelnemers.

Het Lego League team van het Libanon Lyceum is onderdeel van het Technasium dat de school aanbiedt, waarbij brugklas leerlingen al in aanraking komen met techniek. De knapste koppen van de school gaan vervolgens verder en nemen deel aan nationale en internationale First Lego League kampioenschappen

“Het is echt super leerzaam.”, zo legt ex-deelneemster Anne uit. Zelf mag ze niet meer meedoen, met haar 15 jaar is ze inmiddels te oud. Toch is ze erg waardevol voor het team. “Ik help nu mee als coach, en probeer zo mijn kennis te delen. Want zelf heb ik ontzettend veel geleerd…van presenteren tot programmeren. Dit is een hele waardevolle manier van kennis opdoen.”

En dat daar LEGO voor wordt gebruikt vinden de jongeren maar al te leuk: “We hebben allemaal vroeger wel met LEGO gespeeld, maar dat je nu ook echt dit soort prachtige dingen er mee kan doen…dat is hartstikke leuk!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat